maanantai 21. toukokuuta 2012

Dippieyelinereista


Yksi luottomeikeistäni on jo pitkään ollut Chanelin Ligne Extrême, musta vesiliukoinen dippieyeliner. Olen ymmärtänyt, että suurin osa muista eyelinerin käyttäjistä pitää tussimaisista versioista. Minusta kuitenkin nimenomaan dippimallilla saa parasta jälkeä. Taustana tämän käyttöönotolle oli silmälääkärin suositus vaihtaa luomivärit ja silmämeikkikynät nestemäiseen rajaukseen, joka ei varise silmään ja ärsytä jo muutenkin herkkiä silmiä. Sama silmälääkäri vinkkasi Chanelia hyvin siedetyksi merkiksi, ja niin ostopäätös oli tehty.

Ligne Extrême on siitä hyvä eyeliner, että siinä on hyvin ohut, mutta erittäin taipuisa sivellinosa. Rajauksesta on helppo tehdä ohut tai paksu mielensä mukaan. Lisäksi taipuisa sivellin antaa enemmän anteeksi käden liikkeelle ja mukailee ripsirajaa tarkemmin, näin siis minun subjektiivisen kokemukseni mukaan. Aiempaa vertailupohjaa on siis kajalkynistä useamman vuoden ajalta sekä muutamastakin tussieyelinerista.

Asiaan, eli eyelinervertailuun. Jossain Sokoksen mainoksessa huomion kiinnitti We Care Iconin dippieyeliner, joka vaikutti samantyyppiseltä kuin Chanel. Alennushaukkamaisesti mainittakoon tässä vaiheessa hintaero: Chanel 34,50 - We Care Icon 7,50 (molemmat 2,5 ml). Ylimmässä kuvassa siis oikealla We Care Icon Magnetic eyes perfect line liquid eyeliner ja vasemmalla Chanel Ligne Extrême.



Siveltimet vertailussa. We Care Iconin eyeliner osoittautuikin hyvin samanlaiseksi kuin Ligne Extrême. Molemmissa on kapea, taipuisa sivellin. Voi olla, että Chanelilla sivellinosa on aavistuksen kapeampi; kuvassa tosin We Care Iconissa (oikealla) on enemmän nestettä, Chanel taas on loppumaisillaan. Käytössä We Care Iconin neste taas liukuu ehkä hieman helpommin iholle, mikä nopeuttaa rajaamista jonkin verran.




Viivoissa ei paljon eroa ole. Väriltään Chanel (ylempi) on ehkä kylmempi ja We Care Icon lämpimämpi, jos nyt mustaa voi näin kuvailla. Lopputulos? Halvempi versio ehdottomasti jää käyttöön. Silmät eivät ärtyneet siitäkään yhtään, eikä Chanelissa ole tähän verrattuna mitään lisäarvoa, jos tyylikkäämpää muotoilua ei laske mukaan. Käytän eyelineria lähes päivittäin ja usein hieman paksumpanakin viivana, joten näitä kuluu useita vuodessa. Uusi suosikki löytynyt siis!

Chanel Ligne Extrême vs. We Care Icon Magnetic eyes perfect line liquid eyeliner. Both have the same outstanding quality, according to my preferences, so the 26,50 euros cheaper We Care Icon is the winner.  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti