tiistai 10. tammikuuta 2012

Vaatii vielä harjoittelua

Yritin tehdä liukuvärjätyn ranskalaisen manikyyrin meikkisienen avulla töpötellen. Kuva on paremmasta, vasemmasta kädestä, mutta siinäkin voi nähdä harmillisesti rajoja; oikea on vielä selvemmin raidallinen. Näin jälkikäteen ajatellen jokainen värjäyskerros olisi kannattanut aloittaa kynnen kärjestä päin, niin paksuin lakkakerron olisi tarttunut automaattisesti sinne. Lisäksi olisi pitänyt aloittaa liukuvärjäys ylempää, niin pyrkimykseni ranskalaiseen manikyyriin näkyisi selvemmin.

Valkoinen lakka on Colour Couturen White tip, peräisin Colour Couturen 15 lakan lahjapakkauksesta. Lakka peittää ihan hyvin, muuta siitä en sienituputtelun perusteella pysty sanomaan. Miinuspuolena tosin pistävä haju, taitaa olla ainesosaluettelon kamferi. Nykyäänhän monet lakkavalmistajat ovat karsineet ainesosaluetteloistaan ns. haitallisimmat aineet: tolueenin, flataatit, formaldehydin ja kamferin. Toisaalta, esimerkiksi juuri kamferia myydään edelleen apteekissa itsehoitotuotteena tippoina ja salvana. Itse noudatan tiedostavaa, vaan ei hysterisoivaa linjaa kosmetiikan koostumuksien suhteen. Loppujen lopuksi mikä tahansa aine on ihmiselle vaarallista, jos määrä vaan on riittävä. Kaikki riippuu siis pitoisuuksista.

Takaisin tämänkertaisiin lakkauksiin! Koska liukuvärjäys ei onnistunut optimaalisesti, yritin parannella tilannetta 3-4 glitterlakkakerroksella (suunnitelmana oli 1-2); odotan jo innolla tämän manikyyrin poistoa... Glitterlakka on Natural Coden hennosti vaaleanpunapohjainen numero 16, Go glittery. Ihan ok glitterlakka, tosin näistä minulla on vähän kokemuksia. Miinuksena suti ei yllä pullon pohjalle asti, joten nyt, kun lakasta on alle puolet jäljellä, sen onkiminen pullosta on jo aika työlästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti