sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Manikyyrin luottotuotteet

Käytän aina kynsilakkaa, joten aloitan manikyyrini entisen lakan puhdistuksella. Käytössä on Dependin asetoniton vihreä kynsilakanpoistoaine. Vinkin tähän hellävaraiseen mutta hyvään poistoaineeseen sain Charming Nailsin blogista.

Seuraavaksi tarvittaessa lyhennän kynnet, joko viilaamalla tai sitten kynsileikkurilla ja viimeistelen viilalla. Kynteni ovat toipuneet rakennekynsien poistosta niin, etteivät liuskotu enää (tai geeliä ei enää irtoa kärjistä, en ole varma kummasta oli kysymys), joten voin huoletta leikata niitä taas. Leikkaaminen myös säästää sormenpäiden ihoa, joka minulla on taipuvainen kuivumaan. Siitä lisää myöhemmin.



Sitten itse manikyyrituotteisiin. En käytä Trind Cuticle Removeria jokaisen lakkauksen yhteydessä, vaan ehkä muutaman viikon välein. Aine levitetään kynsinauhoille ja kynnen reunustoille ja annetaan vaikuttaa hetki, jonka jälkeen kynsinauhat ja muu kuona irtoaa kynnen pinnalta helposti rapsuttamalla. Hyvä varsinkin silloin, jos on laiminlyönyt (=kasvatellut) kynsinauhojaan ja kynnet pitäisi saada taas kuosiin. Tämän jälkeen käytän aina appelsiinipuutikkua kynsinauhojen työntelyyn ja rapsutteluun.


Opin ChipSkip on käytössä oman ohjeensa mukaisesti noin kerran viikossa. Lupaa vähentää lakan irtoilua "muuttamalla kynnen pH:n vastaanottavaisemmaksi". Käytännössä kynnen pyyhkäisy asetonisella kynsilakanpoistoaineella ennen lakkausta taitaisi ajaa saman asian... Käytän tätä kuitenkin, koska puolitoista vuotta sitten olin mainoksen uhri ja pullossa on vielä yli puolet jäljellä.


Alus- ja päällyslakat ovat molemmat Opilta. Natural nail Base Coat liukuu helposti kynnelle ja kuivuu nopeasti: värilakan voi laittaa päälle melkein ilman taukoa.


Top Coat taas on jo paksuuntunut arviolta puolentoista vuoden käytön jälkeen. Harmi sinänsä, sillä pullossa on vielä puolet jäljellä. Käyttöaikana puolitoista vuotta taitaa kuitenkin olla ihan kohtuullinen. Päällyslakkana tämä on huippukamaa: antaa todella hienon kiillon ja tekee tasaisen pinnan. Monet kynsibloggarit suosivat päällyslakkana pikakuivattajia, mutta itse en ole kokenut niille tarvetta. Kun lakkaan, varaudun etukäteen siihen, että saan kuivatella kynnet rauhassa.


Seuraavaksi esittelyssä maailman paras käsivoide. Kuivakätisenä olen testannut kaikki markettipuolen käsivoiteet, ja löytänyt vihdoin Sen Oikean. Vaselinen Intensive rescue soothing hand cream tekee juuri sen, minkä nimi lupaa. Voide on tarkoitettu erittäin kuivalle iholle, joten kuulun tismalleen kohderyhmään. Kosteuttaa tehokkasti ja pitkävaikutteisesti, rauhoittaa ja kuitenkin imeytyy nopeasti. Plussaa myös purkin koosta: sopii myös käsilaukkukäyttöön. Käsien ja kynsinauhojen kuivuminen on minulle jonkinasteinen ongelma, mihin tämä voide auttaa kyllä merkittävästi. Rasvaan kädet monta kertaa päivässä; jos tästä lipsuu, kynsien sivustat näyttävät heti rutisevan kuivuuttaan ja käsien iho rapsahtelee helposti rikki.


Käsien rasvauksen jälkeen levitän vielä kynsinauhoille ja kynsien vierustoille kynsinauhaöljyä. Näitä minulla on ollut käytössä eri merkeiltä, tällä hetkellä Snowcrystalin Nail and cuticle oil. Eri merkkien välillä en ole juuri huomannut eroja. Sudilliset ovat parhaita levitykseen, pipetillisestäkin on kokemusta. Kynsinauhaöljyä käytän aamulla ja illalla, ja päivän mittaan jonkun kerran Mavapenia ensiapuna töissä.

Näitä siis käytän tällä hetkellä. Kuitenkin suositukset paremmista ovat aina tervetulleita (käsivoide poislukien, siinä on jo täydellisyys saavutettu ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti